Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Italiaanse panforte
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Italiaanse panforte
Stap 1
Rooster alle noten en pitten in een droge, hete koekenpan. Meng daarna met de dadels, rozijnen, vijgen, cranberry's, stemgember, specerijen, cacao en bloem. Verwarm de oven voor op 150°C.
Stap 2
Breng de suiker, honing en 3 eetlepels water aan de kook en roer op middelhoge stand tot de suiker is gesmolten. Voeg het noten-vruchtenmengsel toe en roer snel en stevig om goed te mengen. Druk plat in de bakvorm en bak circa 35 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen en bestrooi met poedersuiker. Snijd voor het serveren in stukken of dunne plakjes.
Aanvullende benodigdheden
- - taartvorm met losse bodem
Voedingswaarden
- Energie310 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten37 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
