Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Kantonese gebakken rijst met garnalen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Kantonese gebakken rijst met garnalen
Stap 1
Kook de rijst. Spreid daarna uit op een bord en laat afkoelen.
Stap 2
Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok of hapjespan. Voeg de hamblokjes, ui, en wortel toe en roerbak 2-3 minuten, tot de groenten zacht beginnen te worden. Voeg de knoflook, garnalen en doperwten toe en bak tot de garnalen verkleuren.
Stap 3
Schuif alles naar een kant van de pan. Voeg de overige zonnebloemolie toe en bak de eieren tot ze net beginnen te stollen. Meng dan met de rest.
Stap 4
Voeg de rijst toe en bak 3 minuten mee. Voeg de sojasaus en suiker toe en roerbak nog een paar minuten.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie740 kcal
- Eiwit33 g
- Koolhydraten94 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd5 g
