Kipspiesen met mango en banaan
Ingrediënten
Bereidingswijze Kipspiesen met mango en banaan
Stap 1
Pers de knoflook uit. Hak de kruiden fijn. Roer in een schaal de knoflook met de oregano, paprikapoeder, 2 eetlepels limoensap en 2/3 deel van de olijfolie tot een marinade.
Stap 2
Snij de kipfilet in stukken Schep de stukken kipfilet erdoor en laat ze afgedekt in de koelkast minstens een 1 uur marineren.
Stap 3
Schil de mango en snijd het vruchtvlees aan twee kanten langs de platte kant van de pit.
Stap 4
Snijd deze grote stukken vruchtvlees in mooie blokjes en net zo groot als de stukken kipfilet.
Stap 5
Pel de bananen en snijd elke banaan in stukken van circa 3 cm.
Stap 6
Steek de stukken kip aan de spiesen met daartussen afwisselend een blokje mango of een stukje banaan.
Stap 7
Bestrijk het fruit dun met olie en rooster de spiesen op de barbecue in 8-10 minuten mooi bruin en gaar. Keer de spiesen regelmatig.
Stap 8
Zorg dat het vlees door en door gaar is! Lekker met kerriesaus.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie320 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten26 g
- Vet12 gWaarvan verzadigd2 g
Trefwoorden
