Knolselderijsoep
Ingrediënten
Bereidingswijze Knolselderijsoep
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de knolselderij in blokjes van 2 cm. Snipper de uien.
Stap 2
Verhit 2 el olijfolie in een soeppan en fruit de ui op middelhoge stand in 3 min. zacht. Doe de knolselderij erbij en roerbak 5 min. mee. Schenk er 1,2 liter water bij, voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op de laagste stand koken.
Stap 3
Spoel intussen de kikkererwten af onder stromend water, laat ze uitlekken en dep ze goed droog. Verdeel ze over de met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met de rest van de olijfolie en bestrooi ze met het paprikapoeder en zout en peper naar smaak. Rooster de kikkererwten in het midden van de oven in 15-20 min. krokant.
Stap 4
Schenk de slagroom bij de soep en pureer de soep met de staafmixer glad. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel over de kommen, bestrooi met de kikkererwten, druppel er wat olijfolie extra vierge over en bestrooi met extra paprikapoeder.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie778 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten75 g
- Vet42 gWaarvan verzadigd20 g
