Linguine met gerookte zalm, citroen en dille
Ingrediënten
Bereidingswijze Linguine met gerookte zalm, citroen en dille
Stap 1
Rasp de citroen en pers deze uit. Vang het sap op.
Stap 2
Snipper de sjalotjes fijn. Snijd de knoflook in dunne plakjes.
Stap 3
Snijd de gerookte zalm in stukjes. Hak de dilleblaadjes.
Stap 4
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op laag vuur en fruit de sjalot 10 minuten zonder te verkleuren.
Stap 5
Kook de linguine in ruim kokend water; trek 2 minuten van de kooktijd die op de verpakking staat af.
Stap 6
Voeg de knoflook toe aan de koekenpan en bak 1 minuut mee.
Stap 7
Roer de crème fraîche, het citroensap, de kaas en 100 ml kookwater uit de pan pasta door het sjalotmengsel en breng aan de kook.
Stap 8
Laat het roomsausje enkele minuten inkoken. Giet de linguine af en schep door de saus in de koekenpan.
Stap 9
Roer er de gerookte zalm met drie kwart van de dille en drie kwart van het citroenrasp doorheen en breng op smaak met zout en peper.
Stap 10
Serveer met de rest van de dille en citroenrasp eroverheen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie595 kcal
- Eiwit28 g
- Koolhydraten74 g
- Vet20 gWaarvan verzadigd9 g
Trefwoorden
