Linzenballetjes met mangochutney
Ingrediënten
Bereidingswijze Linzenballetjes met mangochutney
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de olie en bak hierin de ui en wortel zacht.
Stap 2
Voeg de knoflook en gehaktkruiden toe en bak nog 1-2 minuten. Pureer intussen de linzen grof en meng met het broodkruim, 2 eetlepels munt en het citroensap.
Stap 3
Meng de gebakken groente en het ei door de linzen en vorm balletjes van dit mengsel. Leg ze op de bakplaat en bak in het midden van de oven in circa 10 minuten lichtbruin.
Stap 4
Verhit intussen de zonnebloemolie en bak hierin de mango en rode ui op een hoge stand. Voeg na 3-4 minuten de komijn en rode peper toe en bak 1 minuut mee.
Stap 5
Voeg de azijn, suiker en 4 eetlepels water toe en kook al roerend op een lage stand circa 10 minuten, tot bijna al het vocht is verdampt. Verdeel de chutney over kleine bordjes en leg in het midden daarvan 3 balletjes. Garneer met de rest van de munt.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie310 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten41 g
- Vet10 gWaarvan verzadigd2 g
