Mosselen
Ingrediënten
Bereidingswijze Mosselen
Stap 1
Spoel de mosselen in een vergiet onder stromend water en laat ze goed uitlekken.
Stap 2
Verwijder kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik tegen het werkvlak nog niet vanzelf dichtgaan.
Stap 3
Smelt intussen een derde van het boter in een mosselpan of grote braadpan.
Stap 4
Snij de steeltjes van de bladselderij en houd deze apart van het selderijblad.
Stap 5
Hak de bieslook fijn.
Stap 6
Snij de ui in ringen.
Stap 7
Fruit de uienringen en de selderijsteeltjes op zacht vuur glazig.
Stap 8
Doe de takjes tijm erbij.
Stap 9
Schenk de helft van de wijn erbij.
Stap 10
Leg de mosselen in de pan en schenk de rest van de wijn erover.
Stap 11
Kook de mosselen afgedekt 6-8 minuten tot alle mosselen openstaan.
Stap 12
Schud de pan af en toe.
Stap 13
Giet daarna het mosselvocht voorzichtig af boven een maatbeker en meet vervolgens 400 ml af.
Stap 14
Smelt de rest van het boter in een pan en roer de bloem erdoor.
Stap 15
Bak zachtjes en voeg dan al roerend scheut voor scheut het mosselvocht erbij.
Stap 16
Blijf roeren tot het een mooie saus wordt.
Stap 17
Laat nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 18
Roer de kruiden en de selderijblaadjes door de saus en naar smaak wat zout en peper.
Stap 19
Schep de mosselen in warme diepe borden en schep de saus erover.
Stap 20
Lekker met friet en een salade.
