Pasta met tomatensaus en gehaktballetjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Pasta met tomatensaus en gehaktballetjes
Stap 1
Doe het gehakt in een kom en breek het ei erboven.
Stap 2
Voeg het paneermeel en de pesto toe en kneed alles goed door elkaar.
Stap 3
Verdeel het gehakt in gelijke porties zodat je vijf balletjes per persoon hebt.
Stap 4
Doe dit met vochtige handen, zo krijg je mooie balletjes.
Stap 5
Verwarm twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin.
Stap 6
Voeg een scheut water toe en braad de balletjes in tien tot vijftien minuten zachtjes gaar.
Stap 7
Snijd de tomaten in stukken en doe ze met de knoflook en basilicum in de blender.
Stap 8
Pureer de tomaten tot een gladde saus.
Stap 9
Verwarm de resterende olijfolie in een hapjespan.
Stap 10
Roer de saus erdoor en voeg wat zout en versgemalen peper toe.
Stap 11
Laat de saus tien minuten zachtjes pruttelen.
Stap 12
Breng in een grote pan ruim water aan de kook en leg de spaghetti erin.
Stap 13
Duw de spaghetti die uitsteekt langzaam ook in het water.
Stap 14
Kook de spaghetti in maximaal twaalf minuten beetgaar.
Stap 15
Laat de spaghetti heel even in een vergiet uitlekken.
Stap 16
Roer de spaghetti door de tomatensaus en warm alles nog heel even door.
Stap 17
Serveer de spaghetti met saus in diepe borden en leg de gehaktbakketjes erboven op.
Stap 18
Strooi de kaas erover.
