Pastinaaksoep
Ingrediënten
Bereidingswijze Pastinaaksoep
Stap 1
Snijd de pastinaken in stukjes. Snijd de uien grof. Schil de appel en snijd in stukjes.
Stap 2
Verhit de boter in een soeppan en bak de pastinaak en ui 5 min. op een middelhoge stand. Rooster intussen de pittenmix in een droge koekenpan en laat afkoelen.
Stap 3
Voeg de bouillonblokjes, appel en 1 liter water toe aan de pan. Laat 15 min. zachtjes koken in een afgesloten pan tot de groente gaar is.
Stap 4
Snijd intussen de peterselie fijn en meng ¾ door de knoflookboter. Snijd de bovenkanten van de broodjes kruislings in. Verdeel de boter over de inkepingen. Bak de broodjes in 5 min. lichtbruin in de airfryer op 200°C.
Stap 5
Pureer de soep met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper. Schep de soep in kommen en bestrooi met de pittenmix en rest van de peterselie. Serveer met de knoflookbroodjes.
Aanvullende benodigdheden
- - airfryer
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie541 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten57 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd13 g
