Pompoenlasagne met ricotta
Ingrediënten
Bereidingswijze Pompoenlasagne met ricotta
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de tomatensaus en de helft van de tijm toe en laat 10 minuten pruttelen.
Stap 2
Laat de spinazie slinken in de tomatensaus en breng op smaak met zout en peper. Meng de ricotta met de pecorino en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in dunne plakken met een mandoline of een scherp mes.
Stap 4
Verdeel wat van de tomatensaus met spinazie over de bodem van de ovenschaal. Verdeel plakjes pompoen erover en daarover een paar lepels van de ricotta. Herhaal deze stappen totdat alles op is. Eindig met een laagje ricotta en bestrooi met de overige tijm. Bak de lasagne circa 40 minuten de oven.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
- - mandoline
Voedingswaarden
- Energie395 kcal
- Eiwit20 g
- Koolhydraten22 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd7 g
