Portobello-cappuccino
Ingrediënten
Bereidingswijze Portobello-cappuccino
Stap 1
Week de gedroogde paddenstoelen in 500 ml kokend water en los de bouillontablet hierin op.
Stap 2
Verhit intussen de boter in een (soep)pan met dikke bodem en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten.
Stap 3
Snijd van de portobello's 4 dunne plakjes en snijd de rest fijn. Voeg de fijngesneden portobello en de blaadjes van 2 takjes tijm toe aan de sjalot en bak nog een paar minuten. Bestrooi met de bloem en bak kort mee.
Stap 4
Giet de bouillon met de geweekte paddenstoelen erbij en breng al roerend aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten zachtjes koken.
Stap 5
Bak intussen de plakjes portobello in de olie aan beide kanten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Klop de room met een snufje zout lobbig en zet in de koelkast.
Stap 6
Pureer de soep met een staafmixer helemaal glad en breng op smaak met peper en eventueel een paar druppels truffelolie.
Stap 7
Schenk de soep in glaasjes en schep er een lepel room op. Garneer met de plakjes portobello en de rest van de tijm.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
Voedingswaarden
- Energie115 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten5 g
- Vet9 gWaarvan verzadigd5 g
