Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Preisoep met kipballetjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Preisoep met kipballetjes
Stap 1
Verhit intussen de boter in een soeppan en bak de prei met de blaadjes van de takjes tijm 5 min. op een middelhoge stand.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 180°C. Vorm 20 balletjes van het kipgehakt en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in 15 min. in de oven lichtbruin en gaar. Schep de balletjes na 10 min. voorzichtig om. Houd afgedekt warm.
Stap 3
Schil intussen de aardappelen en snijd in kleine stukjes. Voeg de aardappel, bouillonblokjes, 1 liter water en kookroom toe aan de pan en breng aan de kook. Laat 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
Stap 4
Pureer de soep met de staafmixer glad. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Verdeel over diepe kommen en verdeel de balletjes en erwten over de soep.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie453 kcal
- Eiwit26 g
- Koolhydraten35 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd13 g
Trefwoorden
