Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Quiche met aardappel en roomkaas
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Quiche met aardappel en roomkaas
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de deegplakjes ontdooien. Bekleed intussen de springvorm (Ø 25 cm) met bakpapier. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
Stap 2
Kook de aardappelblokjes in water met zout in 8 min. gaar. Bekleed intussen de vorm met het deeg. Klop de eieren los. Klop er de roomkaas en kaas door. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Giet de aardappelblokjes af. Verdeel ze over de deegbodem. Schenk het ei-kaasmengsel erover.
Stap 4
Bak de quiche in de oven in 30-35 min. lichtbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie563 kcal
- Eiwit23 g
- Koolhydraten41 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd18 g
