Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Radicchio met ricotta, vijgen en pistachenoten
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Radicchio met ricotta, vijgen en pistachenoten
Stap 1
Meng de rode wijn met de honing. Verwarm dit en laat goed inkoken tot een dunne siroop.
Stap 2
Meng de ricotta met de tijmblaadjes, zout, peper en olijfolie.
Stap 3
Haal van de radicchio 4 mooie komvormige bladeren.
Stap 4
Snijd de vijgen (eventueel dun geschild) in 4 parten.
Stap 5
Rooster de noten in een droge, hete koekenpan.
Stap 6
Verdeel de ricotta als een bergje over de bodem van de radicchio. Steek de vijgenpartjes erin en verdeel de gedroogde tomaatjes erover.
Stap 7
Sprenkel de honing-wijnsiroop erover en bestrooi met de noten.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie330 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten36 g
- Vet16 gWaarvan verzadigd6 g
