Risotto met paddenstoelen
Ingrediënten
Bereidingswijze Risotto met paddenstoelen
Stap 1
Breng de bouillonblokjes met 1 liter water in een pan aan de kook en houd de bouillon op een lage stand warm. Snipper intussen de ui. Snijd de knofl ook fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de champignons in kwarten.
Stap 2
Verhit 2/3 van de boter in een hapjespan en fruit de ui en knofl ook 3 min. Voeg de champignons en 3/4 van de tijm toe en bak 5 min. op een middelhoge stand mee. Voeg de rijst toe en bak tot de korrels glazig zijn. Schenk de wijn erbij en roer tot deze is opgenomen.
Stap 3
Voeg een soeplepel bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Herhaal deze stap tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het kan zijn dat je niet alle bouillon gebruikt.
Stap 4
Rasp intussen de kaas en snijd de peterselie fijn. Neem de pan van de warmtebron en roer de rest van de boter, 2/3 van de peterselie en 3/4 van de kaas door de risotto. Breng op smaak met zout en peper en laat afgedekt 3-5 min. staan.
Stap 5
Schep in diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas, tijm en peterselie. Breng op smaak met peper.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie409 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten27 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd15 g
