Romig doperwtensoepje met krokante prei
Ingrediënten
Bereidingswijze Romig doperwtensoepje met krokante prei
Stap 1
Verhit de olie in een pan en voeg de helft van de prei toe. Bak 5-8 minuten op middelhoge stand, tot de reepjes goudbruin zijn. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm de oven voor op 210ºC.
Stap 2
Bestrijk het bladerdeeg met de tapenade. Snijd in dunne repen en draai vervolgens een paar keer om een mooie spiraal erin te krijgen. Leg op de bakplaat en bak in de oven in 20-25 minuten goudbruin.
Stap 3
Voeg de rest van de prei toe aan het bakvet en bak tot de groente zacht is en geslonken. Voeg de doperwten en bouillon toe en breng aan de kook. Pureer de soep glad in de blender.
Stap 4
Meng de crème fraîche met de mierikswortel. Giet de soep in kommen en schep een beetje mierikswortelroom erin. Garneer met de krokante prei en serveer de bladerdeegspiralen ernaast.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
- - bakplaat met bakpapier
- - blender
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie335 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten16 g
- Vet26 gWaarvan verzadigd11 g
