Shepherd's pie
Ingrediënten
Bereidingswijze Shepherd's pie
Stap 1
Verhit de olie en bak het gehakt rul. Schep uit de pan en laat uitlekken.
Stap 2
Fruit de ui, wortel, prei en knoflook in het bakvet. Voeg de tomatenpuree en bloem toe en bak even mee.
Stap 3
Blus af met de rode wijn en schenk de bouillon erbij. Voeg het gehakt toe en breng op smaak met de worcestersaus, tijm, zout en peper.
Stap 4
Laat zonder deksel circa 20 minuten zachtjes stoven zodat de saus iets dikker wordt.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 6
Kook de aardappels met zout gaar.
Stap 7
Giet ze af, stoom ze droog en stamp de aardappels fijn met de boter, melk, kaas en eidooiers.
Stap 8
Schep de gehaktsaus in de ovenschaal en dek af met de aardappelpuree.
Stap 9
Bestrooi met extra paneermeel en zet de pie 20-25 minuten in de oven tot de saus langs de randen borrelt.
Stap 10
Neem uit de oven en laat voor het serveren even rusten.
Aanvullende benodigdheden
- - grote ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie795 kcal
- Eiwit38 g
- Koolhydraten54 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd18 g
