Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Spitskoolstamppot met appel en gehakt
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Spitskoolstamppot met appel en gehakt
Stap 1
Snipper de uien. Schil de appels en snijd in blokjes.
Stap 2
Verhit in een ruime (kook)pan de boter. Fruit de ui met de kerrie 2 min. op een middelhoge stand. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul en gaar. Schep het gehaktmengsel uit de pan.
Stap 3
Doe de aardappelen, spitskool en appelblokjes in dezelfde pan. Voeg zoveel water toe tot alles net onderstaat. Kook de aardappelen met de spitskool en appel in 15-20 min. gaar.
Stap 4
Verwarm de melk. Giet de aardappelen met de spitskool en appel af. Voeg de melk toe. Stamp tot een grove, of naar wens fijnere, stamppot. Schep het gehakt door de stamppot en breng op smaak met zout en peper.
Aanvullende benodigdheden
- - pureestamper
Voedingswaarden
- Energie500 kcal
- Eiwit26 g
- Koolhydraten45 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd12 g
Trefwoorden
