Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Spruitjesschotel met gehakt en oude kaas
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Spruitjesschotel met gehakt en oude kaas
Stap 1
Kook de aardappels met zout in 15-20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de aardappels af en stamp ze tot een grove puree.
Stap 2
Roer de melk, zout, peper en de helft van de boter door de puree.
Stap 3
Kook intussen de spruitjes met zout in circa 5 minuten beetgaar en giet ze af.
Stap 4
Verhit de olijfolie en fruit hierin de uien.
Stap 5
Voeg het gehakt en de kerriepoeder toe en bak dit rul. Schep de spruitjes en druiven erdoor.
Stap 6
Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover.
Stap 7
Bestrooi met de kaas en het paneermeel. Verdeel hierover de rest van de boter in vlokjes. Bak de schotel circa 20 minuten in de oven.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie850 kcal
- Eiwit40 g
- Koolhydraten62 g
- Vet46 gWaarvan verzadigd22 g
