Toscaanse tomatensoep met bladerdeeg
Ingrediënten
Bereidingswijze Toscaanse tomatensoep met bladerdeeg
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 °C. Laat het bladerdeeg iets ontdooien. Steek uit het midden van elk vel (nog iets bevroren) bladerdeeg een vormpje en leg de uitgestoken sterren of boompjes op een bakblik.
Stap 2
Smelt de boter in een steelpan. Bestrijk de uitgestoken vormpjes met boter en bestrooi met geraspte kaas. Bak in 12 - 15 minuten goudbruin en knapperig.
Stap 3
Verwarm de soep volgens de aanwijzing op de verpakking. Vet de randen van de soepkommen in met boter.
Stap 4
Schep de soep in de kommen en dek de kom af met het bladerdeeg. Druk de randen aan, bestrijk het bladerdeeg met boter en bestrooi met kaas. Plaats de kommen in de oven en bak het bladerdeeg in 15 minuten goudbruin en knapperig.
Stap 5
Neem de (pas op!) hete kommen uit de oven en steek een takje rozemarijn in de opening van het bladerdeeg. Serveer de soep 'en croûte' met de bladerdeegvormpjes.
Aanvullende benodigdheden
- - stekervorm kerstboom of ster
- - bakblik
- - bakpapier
- - 6 ovenvaste soepkommen
Voedingswaarden
- Energie455 kcal
- Eiwit9 g
- Koolhydraten29 g
- Vet33 gWaarvan verzadigd15 g
Trefwoorden
