Verspakket Pompoensoep
Ingrediënten
Bereidingswijze Verspakket Pompoensoep
Stap 1
Maak de groenten schoon. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in grove blokken. Snijd de wortel in stukjes. Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Schil de gember en snijd een stukje ter grootte van een dobbelsteen fijn.
Stap 2
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukken. Pers de sinaasappel.
Stap 3
Verhit de (olijf)olie in een soeppan en bak de ui, knoflook en gember 3 min. met de warmtebron op een lage stand.
Stap 4
Voeg de pompoen en wortel toe en bak 5 min. mee met de warmtebron op een hoge stand.
Stap 5
Voeg het water, de groentebouillonblokjes, appel en het sinaasappelsap toe. Breng aan de kook, zet de warmtebron op een lage stand en laat de soep 20 min. met de deksel op de pan zachtjes koken.
Stap 6
Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met (cayenne)peper.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie185 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten25 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd1 g
