Vietnamese rolletjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Vietnamese rolletjes
Stap 1
Klop de eieren los met 1 eetlepel water en de sojasaus. Bak hiervan in een grote koekenpan een omelet, laat niet te bruin worden. Laat afkoelen.
Stap 2
Verdeel de sla in stukjes. Snijd alle andere groenten en de omelet in gelijke dunne reepjes van circa 8 cm. Klop de ingrediënten voor de pindadip door elkaar. Kook de rijst en laat daarna afgedekt uitstomen.
Stap 3
Leg de natte theedoek op het werkvlak. Leg een rijstvel een paar minuten in een kom water tot het soepel is geworden. Leg het vel op de doek en leg direct het volgende rijstvel in het water.
Stap 4
Beleg per vel met een stukje ijsbergsla, een paar reepjes van alle groenten en omelet. Bestrooi met koriander en rol het vel van onder naar boven op, vouw daarbij eerst de zijkanten naar binnen. Herhaal voor de rest van de rolletjes.
Stap 5
Serveer de rolletjes met de rijst, cassave kroepoek en pindadip.
Aanvullende benodigdheden
- - schone theedoek
Voedingswaarden
- Energie845 kcal
- Eiwit21 g
- Koolhydraten102 g
- Vet37 gWaarvan verzadigd6 g
