Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Vijgen mostarda
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Vijgen mostarda
Stap 1
Verwijder de harde topjes van de vijgen en snijd de vijgen in kwarten. Meng de vijgen met de suiker en laat 2 uur staan, tot er wat vocht is vrijgekomen.
Stap 2
Kook de vijgen dan met de suiker, azijn, mosterdzaad en een snufje zout op middelhoge stand circa 15 minuten, tot de vijgen de gewenste structuur hebben.
Stap 3
Roer regelmatig, vooral de laatste minuten. Giet de mostarda in een schoon potje en draai het deksel stevig vast.
Stap 4
Zet het potje 5 minuten omgekeerd weg en keer vervolgens weer om. Laat volledig afkoelen en zet vervolgens in de koelkast.
Stap 5
Lekker met brood, kaas en geroosterde groenten.
Aanvullende benodigdheden
- - schone jampot met deksel
Voedingswaarden
- Energie910 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten210 g
- Vet3 g
Trefwoorden
