Warme salade van gerookte makreel en wortel
Ingrediënten
Bereidingswijze Warme salade van gerookte makreel en wortel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200° C.
Stap 2
Verwijder het vel van de makreel, schuif de filets van de graat, controleer op achtergebleven graatjes. Vlok het visvlees en leg in een mengkom. Laat op kamertemperatuur komen.
Stap 3
Snijd intussen de winterpenen in staafjes van ca. 7 cm. Vijzel het komijnzaad grof. Rasp de schil van de sinaasappel en pers uit. Schep de peen in een ovenschaal om met 2 eetlepels olijfolie, komijnzaad, kaneel en de sinaasappelrasp. Rooster 15 minuten in de oven.
Stap 4
Bereid intussen de zilvervliesrijstmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de peterselie fijn. Voeg de gekookte mix, geroosterde peen en peterselie toe aan de vis in de mengkom. Sprenkel er 2 eetlepels olijfolie en het sinaasappelsap overheen. Schep voorzichtig om.
Stap 5
Serveer de warme salade op borden, gegarneerd met een toef veldslamelange.
