Weense chocoladetaart
Ingrediënten
Bereidingswijze Weense chocoladetaart
Stap 1
Vet de schaal in en leg bakpapier op de bodem. Smelt de boter in de magnetron 30 seconden op 800 Watt. Klop de boter met de suiker schuimig.
Stap 2
Voeg de eieren en melk toe en klop goed door.
Stap 3
Spatel bakmeel, bakpoeder en cacaopoeder erdoor en klop kort tot een glad beslag.
Stap 4
Schep dit in de vorm en bak 8 minuten in de magnetron op 800 Watt. Laat 5 minuten buiten de magnetron staan om na te garen. Keer om, verwijder het bakpapier en laat afkoelen op een taartrooster.
Stap 5
Snijd de taartbodem horizontaal in 3 lagen. Bestrijk de onderste laag dik met hazelnootpasta.
Stap 6
Leg de volgende laag erop en bestrijk de bovenkant daarvan met de helft van de abrikozenjam. Dek af met de volgende laag. Zet even koud weg.
Stap 7
Verwarm de rest van de jam zonder te koken. Strijk deze over de taart.
Stap 8
Smelt de helft van de chocolade in de magnetron 2 minuten op 450 Watt. Schep de rest van de chocolade erdoor. Giet de chocolade over de taart en laat even drogen.
Stap 9
Versier met bonbons, vastgeplakt met een beetje hazelnootpasta, of leg er geschaafde chocoladekrullen op.
Aanvullende benodigdheden
- - souffléschaal
- - hoge porseleinen magnetronschaal
- - bakpapier
- - taartrooster
Voedingswaarden
- Energie685 kcal
- Eiwit8 g
- Koolhydraten74 g
- Vet38 gWaarvan verzadigd19 g
