Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Witlofrolletjes met ham en kaassaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Witlofrolletjes met ham en kaassaus
Stap 1
Kook de struiken witlof in het gezouten water in ongeveer 12 minuten gaar.
Stap 2
Maak intussen de kaassaus. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg bij kleine beetjes tegelijk en steeds roerend de melk toe.
Stap 3
Roer dan de geraspte kaas door de saus. Breng de saus op smaak met peper en eventueel wat zout.
Stap 4
Laat de gekookte witlof goed uitlekken. Wikkel elke struik in een plak ham.
Stap 5
Leg de witlofrolletjes naast elkaar in de ovenschaal. Giet de kaassaus over de rolletjes. Zet de schaal enkele minuten onder de ovengrill.
Stap 6
Als de saus hier en daar goudbruine plekjes vertoont is het gerecht klaar. Strooi er ten slotte een beetje geraspte nootmuskaat over.
Stap 7
Eet aardappelpuree bij deze witlofrolletjes met kaassaus.
Aanvullende benodigdheden
- - rechthoekige ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie465 kcal
- Eiwit26 g
- Koolhydraten18 g
- Vet31 gWaarvan verzadigd20 g
