Wortel-tarte Tatin met kruiden-crème fraîche
Ingrediënten
Bereidingswijze Wortel-tarte Tatin met kruiden-crème fraîche
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan en bak hierin de wortels en tijm circa 20 minuten op een lage stand rondom goudbruin.
Stap 2
Verhit intussen in een (steel)pan met dikke bodem de rest van de boter, de suiker en een snuf zout. Roer door tot er een mooie goudbruine karamel ontstaat. Verdeel de wortels over de bodem van de ingevette taartvorm en besprenkel met de karamel.
Stap 3
Rol het bladerdeeg tussen 2 vellen bakpapier uit tot 5 mm dik. Snijd hier een schijf uit die net iets groter is dan de taartvorm. Leg het deeg op de wortels, stop de randen in en snijd een kruisje in het midden.
Stap 4
Bak de worteltaart circa 30 minuten in de oven, tot het bladerdeeg gerezen en goudbruin is. Meng intussen de ingrediënten voor de saus en breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Leg een groot bord op de taartvorm en keer de taart voorzichtig om op het bord. Serveer de tarte Tatin met de crème fraîche.
Aanvullende benodigdheden
- - taartvorm
- - bakpapier
Voedingswaarden
- Energie570 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten45 g
- Vet40 gWaarvan verzadigd27 g
