Worteltaart met vanillevulling
Ingrediënten
Bereidingswijze Worteltaart met vanillevulling
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C. Doe de rozijnen in een bakje en zet onder met heet water. Hak de noten grof. Schil de wortels en rasp grof.
Stap 2
Klop de eieren, suiker, olie, bakmeel en kaneel tot een glad beslag. Giet de rozijnen af en schep door 2 el bakmeel. Schep de rozijnen samen met de wortel en de helft van de noten door het beslag. Vet de springvorm in met olie en bestuif met bakmeel.
Stap 3
Schep het beslag in de vorm en bak de taart in het midden van de oven in ca. 50-60 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen.
Stap 4
Klop de mascarpone, yoghurt, poedersuiker en vanillesuiker tot een gladde crème.
Stap 5
Snijd de taart horizontaal door. Verdeel de helft van de crème over de onderste taarthelft. Leg de andere taarthelft er weer op. Verdeel de rest van de crème over de taart en strooi de rest van de noten erover.
