Zalmsandwich met kaas, kruiden en sjalottencompote
Ingrediënten
Bereidingswijze Zalmsandwich met kaas, kruiden en sjalottencompote
Stap 1
Begin met de sjalottencompote. Verhit de olie en boter en fruit hierin de sjalotjes, rode ui en knoflook 2 minuten. Voeg de rest van de ingrediënten toe en stoof zachtjes 15 minuten.
Stap 2
Dep intussen de visfilets droog met keukenpapier en wrijf ze in met het citroensap, zout en peper.
Stap 3
Snijd de vis in 8 gelijke stukken. Leg 4 filets naast elkaar in een ovenschaal.
Stap 4
Meng het broodkruim met de helft van de kaas, de bosui, peterselie en dille. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 6
Verdeel 3/4 van het kruidenmengsel over de zalmfilets in de schaal. Leg de andere filets erop en verdeel de rest van het kruidenmengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas.
Stap 7
Giet de visbouillon op de bodem van de schaal. Dek de schaal af met folie en verwarm de zalmsandwiches 12-14 minuten in de oven.
Stap 8
Serveer met de sjalottencompote. Lekker met aardappelpuree.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie430 kcal
- Eiwit34 g
- Koolhydraten17 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd8 g
Trefwoorden
