Zoete-aardappelpartjes met smoky aioli en paprikasaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Zoete-aardappelpartjes met smoky aioli en paprikasaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170ºC. Meng de aardappelpartjes met 4 eetlepels olijfolie, ½ theelepel paprikapoeder en de knoflook. Rooster circa 35 minuten in de oven, tot de aardappels volledig gaar zijn. Schep halverwege om.
Stap 2
Verhit intussen de rest van de olijfolie en bak hierin de uien op middelhoge stand glazig. Voeg de paprika's en zongedroogde tomaten toe met de azijn. Kook afgedekt circa 5 minuten op een lage stand en pureer glad.
Stap 3
Meng de mayonaise met de rest van het paprikapoeder. Pel de gepofte teentjes knoflook en voeg de knoflookpuree toe aan de mayonaise. Roer glad en houd apart.
Stap 4
Maak een spiegel van de aioli op een groot bord of schaal. Verdeel schepjes paprikasaus over de aioli en maak swirls met een vork. Leg de aardappelpartjes erop en bestrooi met de peterselie.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie640 kcal
- Eiwit4 g
- Koolhydraten37 g
- Vet52 gWaarvan verzadigd7 g
