Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zoete aardappelstamp met appel en zuurkool
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zoete aardappelstamp met appel en zuurkool
Stap 1
Meng de Italiaanse kruiden met de olijfolie, balsamico, zout en peper. Bestrijk hiermee de karbonades aan beide kanten.
Stap 2
Kook de zoete en kruimige aardappels in ruim water met wat zout gaar. Giet af en laat uitstomen.
Stap 3
Verhit intussen 1 eetlepel boter in een hapjespan en fruit de ui met de rozemarijn in circa 4 minuten zacht. Voeg de knoflook en appelstukjes toe en roerbak 1 minuut. Schep de zuurkool hierop en warm met het deksel op de pan nog circa 10 minuten door.
Stap 4
Verhit intussen een grillpan en gril de karbonades aan beide kanten in 5-7 minuten bruin en gaar.
Stap 5
Stamp de aardappels met 1 eetlepel boter fijn. Breng de zuurkool op smaak met peper. Leg de karbonades op de aardappelstamp en serveer met de zuurkool.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie565 kcal
- Eiwit29 g
- Koolhydraten52 g
- Vet24 gWaarvan verzadigd10 g
Trefwoorden
