Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zuurkoolpastei met kip en chorizo
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zuurkoolpastei met kip en chorizo
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk de vellen filodeeg met gesmolten boter. Vet de springvorm in en leg de vellen kruislings op elkaar in de springvorm. Laat het deeg over de rand vallen.
Stap 2
Druk het vocht uit de zuurkool. Meng de zuurkool met de kip, chorizo, bosui en crème fraîche gemengd met mosterd. Schep het mengsel op het filodeeg en vouw het overhangende deeg erover.
Stap 3
Bestrijk de bovenkant van de pastei met gesmolten boter en bak 25-30 minuten in de oven tot de pastei goudbruin is. Lekker met gebakken krieltjes.
Aanvullende benodigdheden
- - springvorm
Voedingswaarden
- Energie640 kcal
- Eiwit26 g
- Koolhydraten39 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd24 g
