Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zuurkoolquiche met gehakt
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zuurkoolquiche met gehakt
Stap 1
Vet de quichevorm in. Snipper de ui.
Stap 2
Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Laat intussen de ananasschijven uitlekken en vang het sap op.
Stap 3
Schep de zuurkool met het ananassap door het gehakt en laat, met het deksel op de pan in 10 min. zachtjes gaar stoven.
Stap 4
Klop intussen de eieren los met de crème fraîche en kaas. Breng op smaak met peper.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de vorm met het deeg. Verdeel de zuurkool over de deegbodem. Schenk het ei-kaasmengsel erover. Verdeel de ananas over de vulling. Bak de quiche in de oven in 30-35 min. lichtbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - quiche- of taartvorm
Voedingswaarden
- Energie681 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten37 g
- Vet46 gWaarvan verzadigd24 g
