Recepten

Chilikip met zoetzure ananas

4 personen Gemiddeld 65 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Pers de limoenen uit. Meng in een kom de basterdsuiker, rijstwijnazijn, sambal, chilisaus en limoensap en roer tot de suiker is opgelost. Houd 3 eetlepels van deze marinade apart. Voeg de kipdijfilets toe aan de rest van de marinade en pers er de knoflook boven. Meng goed en laat minimaal 30 minuten en liefst een aantal uren marineren. Verhit de barbecue. Gaar de kipdijfilets ongeveer 20-25 minuten op de barbecue, keer regelmatig. Schil de ananas en verwijder de harde kern. Snijd in plakken van 1 cm. Bestrijk de ananas rondom met de resterende marinade en gril 10 minuten bij de kip op de barbecue. Rooster het naanbrood 2 minuten per kant aan de rand van de barbecue. Snijd de sjalot in dunne ringen en de koriander fijn. Bestrooi de gegaarde kip op een schaal met sjalot en koriander en serveer met de geroosterde ananas en het naanbrood.
Aanvullende benodigdheden - barbecue
Voedingswaarden (per portie)
Energie 779 kcal
Eiwit 44 g
Koolhydraten 95 g
Vet 23 g
Waarvan verzadigd 6 g
Trefwoorden bbqbarbecuerecepten
'