Ga naar de hoofdinhoud

Creamy corn chowder

4 personen Eenvoudig 20 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Giet de mais af. Doe de mais in een soeppan met de bouillontablet en 500 ml water. Breng aan de kook en laat 10 minuten doorkoken. Bak de spekreepjes uit in een droge koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de lente-ui in dunne ringen. Voeg 2/3 van de kookroom toe aan de soep en breng op smaak met wat peper en eventueel zout. Pureer de soep grof met een staafmixer. Schep de soep in 4 kommen en schenk er wat kookroom op. Bestrooi met de spekreepjes en lente-ui en schep wat van de salsa in het midden. Serveer met stokbrood.
Aanvullende benodigdheden - staafmixer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 366 kcal
Eiwit 13 g
Koolhydraten 30 g
Vet 20 g
Waarvan verzadigd 9 g
Trefwoorden soepreceptenherfst