Voor undefined persoon
Entrecote met gepofte knoflook en balsamico
Hoofdgerecht Gemiddeld 90
minuten
Hoofdgerecht Gemiddeld
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Laat het vlees ten minste 1 uur op kamertemperatuur komen. Verhit de barbecue. Stap 2 Wrijf de entrecote royaal in met zout en versgemalen peper. Verpak de knoflook in aluminiumfolie. Stap 3 Leg de entrecote met de bol knoflook en 3 takjes tijm op de barbecue en bak rondom bruin aan. Stap 4 Laat het vlees op een lage temperatuur (160ºC) in ongeveer 30 minuten garen. Laat vervolgens onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Stap 5 Laat intussen in een steelpan de groentefond, balsamicoazijn, resterende tijm en agave siroop tot de helft inkoken. Stap 6 Neem na 20 minuten de knoflook van de barbecue. Druk de tenen knoflook uit de bol. Stap 7 Druk de knoflooktenen met een houten lepel door een bolzeef of gebruik een knoflookpers. Stap 8 Voeg toe aan de saus en monteer met de koude boter en serveer bij het vlees.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 261 kcal
Eiwit 35 g
Koolhydraten 3 g
Vet 11 g
Waarvan verzadigd 6 g