DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Entrecote met gepofte knoflook en balsamico

Hoofdgerecht Gemiddeld 90 minuten
(1)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Laat het vlees ten minste 1 uur op kamertemperatuur komen. Verhit de barbecue. Stap 2 Wrijf de entrecote royaal in met zout en versgemalen peper. Verpak de knoflook in aluminiumfolie. Stap 3 Leg de entrecote met de bol knoflook en 3 takjes tijm op de barbecue en bak rondom bruin aan. Stap 4 Laat het vlees op een lage temperatuur (160ºC) in ongeveer 30 minuten garen. Laat vervolgens onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Stap 5 Laat intussen in een steelpan de groentefond, balsamicoazijn, resterende tijm en agave siroop tot de helft inkoken. Stap 6 Neem na 20 minuten de knoflook van de barbecue. Druk de tenen knoflook uit de bol. Stap 7 Druk de knoflooktenen met een houten lepel door een bolzeef of gebruik een knoflookpers. Stap 8 Voeg toe aan de saus en monteer met de koude boter en serveer bij het vlees.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 261 kcal
Eiwit 35 g
Koolhydraten 3 g
Vet 11 g
Waarvan verzadigd 6 g
Trefwoorden
bbqbarbecuereceptenbarbecuevlees