Recepten

Entrecote met gepofte knoflook en balsamico

6 personen Gemiddeld 90 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

6 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Laat het vlees ten minste 1 uur op kamertemperatuur komen. Verhit de barbecue. Wrijf de entrecote royaal in met zout en versgemalen peper. Verpak de knoflook in aluminiumfolie. Leg de entrecote met de bol knoflook en 3 takjes tijm op de barbecue en bak rondom bruin aan. Laat het vlees op een lage temperatuur (160ºC) in ongeveer 30 minuten garen. Laat vervolgens onder aluminiumfolie 10 minuten rusten. Laat intussen in een steelpan de groentefond, balsamicoazijn, resterende tijm en agave siroop tot de helft inkoken. Neem na 20 minuten de knoflook van de barbecue. Druk de tenen knoflook uit de bol. Druk de knoflooktenen met een houten lepel door een bolzeef of gebruik een knoflookpers. Voeg toe aan de saus en monteer met de koude boter en serveer bij het vlees.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 261 kcal
Eiwit 35 g
Koolhydraten 3 g
Vet 11 g
Waarvan verzadigd 6 g
Trefwoorden bbqbarbecuerecepten
'