Ga naar de hoofdinhoud

Gegrilde groenten met chimichurri

4 personen Gemiddeld 40 minuten Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Verhit de barbecue. Snipper de sjalotten. Snijd 3 tomaten in plakken van ½ cm en marineer op een schaal met 1 gesnipperde sjalot, 2 el balsamicoazijn en 1el olie. Bestrooi met zout en versgemalen peper. Zet weg tot gebruik. Snijd de aubergine over de lengte in 8 plakken en de portabella’s in plakken van 1 cm. Halveer de puntpaprika’s. Meng in een kom 3 el olie met 1 el oregano en pers er 1 teentje knoflook boven uit. Bestrijk de plakken aubergine, portabella en paprika met de knoflookolie en rooster ongeveer 4 minuten per kant op de barbecue. Hak de peterselie fijn. Verwijder de steel en zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de resterende tomaat in blokjes en meng in een kom met resterende sjalotjes, oregano, gehakte peterselie, rode peper en het citroensap en -rasp. Voeg eventueel een snufje komijnpoeder toe. Pers de resterende knoflooktenen boven de kom. Schep om met de resterende azijn, olie en 2 el water. Schep om tot chimichurri en breng op smaak met een beetje zout. Serveer de gegrilde groenten met chimichurri en geef er de gemarineerde vleestomaten koud bij.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 486 kcal
Eiwit 7 g
Koolhydraten 22 g
Vet 38 g
Waarvan verzadigd 6 g
Trefwoorden bbqbarbecuereceptenvegagrill