Ga naar de hoofdinhoud

Gevulde eitjes met truffel en ossenworst

6 personen Gemiddeld 30 minuten Borrelhapje

Ingrediënten

6 personen
Zet deze ingrediënten in mijn mandje

Bereidingswijze

Leg de eieren in koud water en breng aan de kook. Kook in 8 minuten hard en laat vervolgens goed schrikken onder koud, stromend water tot ze helemaal afgekoeld zijn. Bewaar de eieren in koud water tot je ze gaat pellen. Snipper de sjalot fijn. Snijd de augurk in kleine blokjes en hak de kappertjes grof. Pel de eieren voorzichtig en halveer ze. Lepel de dooiers eruit en prak deze fijn. Meng met de truffelmayonaise, mosterd en sjalot en breng op smaak met zout en peper. Snijd de ossenworst in 16 dunne plakjes. Schep voorzichtig met een theelepel het truffelmengsel in de eitjes en leg op elk eitje een plakje ossenworst. Schep er een beetje van de augurk en kappertjes op. Decoreer met wat tuinkers.
Aanvullende benodigdheden
Voedingswaarden (per portie)
Energie 238 kcal
Eiwit 15 g
Koolhydraten 2 g
Vet 18 g
Waarvan verzadigd 4 g
Trefwoorden kerstrecepten