DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Kruidige bierkip

Hoofdgerecht Gemiddeld 90 minuten
(2)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Steek de barbecue aan tot de kooltjes rood gloeien of tot de temperatuur 120-150°C. is. Snijd de dikke stukken vet bij de buikopening van de kip weg. Wrijf de kip rondom in met olijfolie en rub en laat de kip op kamertemperatuur komen. Stap 2 Schenk de helft van het bier uit het blikje in een glas. Steek de takjes tijm in de opening van het bierblikje. Stap 3 Schuif de kooltjes in de barbecue naar de zijkant en leg een stuk aluminiumfolie op de bodem van de barbecue. Schuif de kip met zijn achterkant over het bierblikje en zet de kip op het bierblikje rechtop op het aluminiumfolie in de barbecue. Steek de vleesthermometer tot in het midden van een borst. Stap 4 Dek de barbecue af met het deksel. Rooster de kip in ca. 1 uur mooi goudbruin en gaar tot de thermometer 80°C aanwijst. Stap 5 Neem de kip met bierblikje uit de barbecue, verwijder het blikje voorzichtig en leg de kip op een plank. Dek af met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - barbecue met deksel- aluminiumfolie- vleesthermometer
Voedingswaarden (per portie)
Energie 560 kcal
Eiwit 35 g
Koolhydraten 3 g
Vet 45 g
Waarvan verzadigd 11 g
Trefwoorden
zomerbbqlactosevrijkipbarbecuekoken met biernazomerbbqreceptenbarbecuevlees