DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Quiche met bloemkool, ui en camembert

Hoofdgerecht Gemiddeld 60 minuten
(0)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal de ontdooide bloemkoolroosjes in een keukenmachine tot bloemkoolrijst. Schep in een schone theedoek en knijp zoveel mogelijk vocht eruit. Hak of maal 50 gr amandelschaafsel fijn. Meng de bloemkool met het ei, amandelkruim en de geraspte kaas. Breng op smaak met zout en peper en verdeel over de quichevorm. Bak 15 minuten in de oven. Stap 2 Snijd intussen de uien in halve ringen. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de uien met de tijm 15 minuten op middelhoog vuur. Voeg de balsamicoazijn toe en bak nog 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Stap 3 Snijd de camembert in plakjes. Verdeel de uien over de bloemkoolbodem en beleg met de plakjes camembert bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Bak nog 10-15 minuten in de oven.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden - keukenmachine- bakblik of quichevorm Ø 24 cm
Voedingswaarden (per portie)
Energie 591 kcal
Eiwit 29 g
Koolhydraten 21 g
Vet 40 g
Waarvan verzadigd 15 g
Trefwoorden
kerstquichebloemkoolreceptencamembert