DekaMarkt
Ga naar de hoofdinhoud
Voor undefined persoon

Saladeschotel met oosterse kip

Hoofdgerecht Gemiddeld 30 minuten
(0)
Hoofdgerecht Gemiddeld

Ingrediënten

Voor hoeveel personen?

Bereidingswijze

Stap 1 Snijd de halloumi in blokjes, de ui in dunne halve ringen en de avocado in plakjes. Halveer de trostomaatjes. Meng de baharatkruiden met 1 eetlepel zonnebloemolie. Stap 2 Schep de kipfiletblokjes erdoor en laat 5 minuten marineren. Breng een pan water aan de kook. Laat de eieren in het kokende water zakken, kook ze in 8 minuten gaar. Stap 3 Giet de eieren af en spoel ze koud onder stromend water. Verhit intussen een antiaanbakpan en bak hierin de kipblokjes met marinade in circa 7 minuten rondom bruin en gaar. Stap 4 Houd de kip warm onder aluminiumfolie. Veeg de pan schoon en verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in de pan. Dep de blokjes halloumi droog met keukenpapier en bak ze in 5-10 minuten rondom bruin. Stap 5 Pel de eieren, snijd ze in kwarten. Schik ze in een ‘groepje’ op een grote serveerschaal. Schik de overige ingrediënten – kip, slamelange, avocadoplakjes, tomaatjes, uiringen – ook op de schaal. Stap 6 Zet er een kommetje bij gevuld met honing-mosterddressing. Laat de halloumiblokjes kort uitlekken op keukenpapier, leg als laatste op de schaal en serveer in het midden van de tafel met de zout- en pepermolen ernaast. Laat iedereen aan tafel zijn eigen salade samenstellen.
Hoe vond je het recept? Geef het een beoordeling
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 630 kcal
Eiwit 26 g
Koolhydraten 12 g
Vet 52 g
Waarvan verzadigd 15 g
Trefwoorden
recepten