Blij met aardbei

Geen vrucht is zo zomers als de aardbei. Deze zoete, sappige én gezonde zomerkoninkjes worden met veel zorg voor ons geteeld in het Brabantse Etten-Leur. Zodra de aardbeien geplukt zijn, gaan ze rechtstreeks in het schaaltje. Deze schaaltjes gaan naar het pakhuis waar nog een extra kwaliteitscontrole plaatsvindt. Zijn ze allemaal mooi, rood en onbeschadigd? Dan worden de bakjes geseald en gaan ze met het transport naar jouw lokale DekaMarkt. Vandaag plukken, betekent de volgende dag in de winkel.

DekaMarkt_Aardbeien_Wk29_4

Gezond snoepen

Robert vertelt, “Aardbeien zijn rijk aan vitamine C en foliumzuur. Als jijzelf of je kinderen lekker willen snoepen, dan zijn aardbeien een uitstekende keuze.” Hij adviseert de aardbeien voordat je ze eet eerst even buiten de koelkast te plaatsen. “Op kamertemperatuur zijn aardbeien echt het allerlekkerst.”

Uit Brabant

Wat is er lekkerder dan mooie rode zoete aardbeien? “Niets,” vindt aardbeienteler Robert van Meer. Hij eet er minstens een kilo per dag. Samen met tweelingbroer Marco is hij de derde generatie die de zachtfruit kwekerij in Etten-Leur runt. Lopend langs de aardbeienplanten laat Robert zien hoe je een aardbei van de plant haalt. “Zachtjes draaien tot het steeltje breekt en vooral niet te veel kracht zetten, want dan plet je de aardbeien.” Een precisieklusje.

DekaMarkt_Aardbeien_Wk29_2
Om zelf te maken
benodigdheden aardbeiencharlotte