'Brisket'
Ingrediënten
Bereidingswijze 'Brisket'
Stap 1
Meng de specerijen met een flinke snuf zout en 1 theelepel grof gemalen zwarte peper en wrijf het vlees ermee in. Verhit de boter in de braadpan en bak hierin het vlees op middelhoge stand circa 10 minuten aan beide kanten. Neem de sukade uit de pan en houd apart. Verwarm de oven voor op 170ºC.
Stap 2
Voeg de wijn, tomatenblokjes en bouillon toe aan de pan en kook circa 5 minuten op een hoge stand. Leg het vlees weer terug in de pan en voeg de laurier, uien en knoflook toe. Bak afgedekt met een deksel circa 1 uur in de oven. Schep het vocht over het vlees en bak onafgedekt nog circa 30 minuten verder in de oven. Schep het vocht weer over het vlees en bak vervolgens 2 uur, tot het vlees bijna uit elkaar valt.
Stap 3
Neem het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en zet apart. Verwijder de laurierblaadjes en kook de saus iets in. Giet de saus over het vlees.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenvaste braadpan
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie690 kcal
- Eiwit82 g
- Koolhydraten10 g
- Vet31 gWaarvan verzadigd14 g
