Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Amandelgalettes met geroosterde groenten en sjalottensaus -
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Amandelgalettes met geroosterde groenten en sjalottensaus -
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Rol op een met bloem bestoven werkvlak uit tot ovale lapjes van ½ cm dik. Leg ze op de bakplaat met bakpapier en vouw de randen iets naar binnen, zodat een dikkere rand ontstaat.
Stap 2
Klop de crème fraîche los met de mosterd, eieren, zout en peper. Verdeel dit mengsel over het midden van het deeg. Leg de groenten afwisselend in kleur naast elkaar op de room en bestrooi met de amandelen. Bestrijk de rand met water en bak de galettes in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar.
Stap 3
Verwarm intussen de sjalottensaus opnieuw op een lage stand. Bestrooi de galettes met de rest van de tijm. Serveer direct met de sjalottensaus.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine
- - bakplaat
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie945 kcal
- Eiwit25 g
- Koolhydraten51 g
- Vet70 gWaarvan verzadigd27 g
