Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Coq-au-vin met paddenstoelen en pruimen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Coq-au-vin met paddenstoelen en pruimen
Stap 1
Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de kippenbouten rondom lichtbruin. Schep ze uit de pan.
Stap 2
Bak hierna in het braadvet de knoflook, ui en spekjes circa 5 minuten. Voeg de kip toe en bestrooi met de bloem.
Stap 3
Giet de wijn en bouillon erbij en schep de tijm, bleekselderij en wortel erdoor. Laat op een lage stand circa 45 minuten stoven.
Stap 4
Voeg de pruimen en champignons toe en stoof nog circa 15 minuten. Lekker met aardappelpuree.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie755 kcal
- Eiwit59 g
- Koolhydraten28 g
- Vet34 gWaarvan verzadigd9 g
