Herfstlasagne van knolselderij en spek
Ingrediënten
Bereidingswijze Herfstlasagne van knolselderij en spek
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de knoflook fijn.
Stap 2
Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekjes 2 minuten. Voeg het gehakt, de knolselderij, knoflook en Italiaanse kruiden toe en bak 5 minuten.
Stap 3
Voeg de tomatenblokjes en boerenkool toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Bereid ondertussen de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk de bodem van de ovenschaal met een schepje knolselderijsaus.
Stap 5
Leg een derde van de lasagnebladen erop, verdeel hierover 1/3 van de knolselderijsaus en bestrooi met een kwart van de kaas. Maak zo nog 2 lagen. Eindig met de bechamelsaus.
Stap 6
Bestrooi met de rest van de kaas en bak de lasagne in circa 35 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
