Petitfours met sinaasappel en kokos
Ingrediënten
Bereidingswijze Petitfours met sinaasappel en kokos
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170ºC.
Stap 2
Klop met een mixer de boter en basterdsuiker in circa 5 minuten tot een lichte crème. Voeg een voor een de eieren toe en klop goed door.
Stap 3
Klop de kokos, kokosmelk, sinaasappelsap, -rasp en een snufje zout erdoor. Spatel het bakmeel erdoor en schep het beslag in de bakvorm. Bak circa 30 minuten in het midden van de oven.
Stap 4
Controleer met een prikker of deze er droog uitkomt en het gebak gaar is. Laat afkoelen en snijd horizontaal door.
Stap 5
Mix intussen voor de sinaasappelcrème de boter met de poedersuiker, vanillesuiker en sinaasappellikeur. Zet in de koelkast.
Stap 6
Bestrijk beide lagen van het gebak met een dun laagje sinaasappelcrème. Houd wat sinaasappelcrème apart voor de garnering.
Stap 7
Snijd het gebak met een scherp mes in strakke vierkantjes van 5x5 cm.
Stap 8
Kneed de marsepein tot deze soepel is. Voeg eventueel enkele druppels water toe. Rol de marsepein op een met poedersuiker bestoven werkvlak uit tot een grote lap.
Stap 9
Snijd de marsepein in stukken (15x15 cm) en bekleed de petitfours ermee. Druk de zijkanten zachtjes aan.
Stap 10
Snijd de marsepein netjes bij, gebruik de restjes voor de volgende petitfour. Druk de hoekjes voorzichtig aan. Versier de petitfours en plak de garnering vast met sinaasappelcrème.
Aanvullende benodigdheden
- - rechthoekige bakvorm
- - satéprikker
- - deegroller
Voedingswaarden
- Energie305 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten30 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd12 g
