Spaghetti met tonijn in tomatensaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Spaghetti met tonijn in tomatensaus
Stap 1
Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op. Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten, courgette en aubergine in blokjes.
Stap 2
Verhit 2 el van de olie in een hapjespan met deksel op een middelhoge stand en fruit de ui in 3 min. zacht. Voeg de knofl ook toe en roerbak 1 min. mee. Voeg de tomaten, courgette, aubergine en oregano toe. Laat 15 min. met de deksel op de pan stoven. Schep regelmatig om.
Stap 3
Kook intussen de spaghetti in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang wat kookvocht op.
Stap 4
Laat de kappertjes uitlekken. Voeg ze met de tonijn toe aan de groenten. Breng op smaak met de crema di balsamico, zout en peper. Schep de spaghetti erdoor, voeg wat kookvocht toe om het extra smeuïg te maken en verdeel over 4 diepe borden.
