Spruitjessalade met pecan en cranberry
Ingrediënten
Bereidingswijze Spruitjessalade met pecan en cranberry
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de helft van de spruitjes en meng ze met 3 el olie en een snuf zout. Leg de halve spruitjes met de snijkant naar beneden op de met bakpapier beklede bakplaat en rooster 35 min. in de oven. Schep halverwege om.
Stap 2
Halveer intussen de overige spruitjes, snijd ze in dunne reepjes en doe in een serveerschaal. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil fijn en pers de vrucht uit. Klop het sinaasappelrasp en -sap, de azijn, honing, mosterd en de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Schep de dressing door de gesneden spruitjes en laat staan tot gebruik.
Stap 3
Hak de pecannoten grof en rooster 3 min. in een hete, droge koekenpan. Snijd de peterselie fijn. Schep de pecannoten, peterselie, geroosterde spruitjes en cranberry's door de gemarineerde spruitjes en serveer.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie365 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten17 g
- Vet29 gWaarvan verzadigd3 g
