Varkensrollade met biersaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Varkensrollade met biersaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175ºC. Bestrijk de rollade rondom met de mosterd. Verhit de boter en olie op een lage stand in een braadpan. Bak hierin de rollade een paar minuten rondom aan en leg in een ovenschaal.
Stap 2
Roer het bakvet los en fruit hierin de sjalotjes een paar minuten. Bestrooi met de bloem en roer goed los. Voeg de laurier, tijm en eventueel karwijzaad toe en giet het bier erover. Laat de saus circa 5 minuten koken.
Stap 3
Giet de biersaus over de rollade en dek af met aluminiumfolie. Braad de rollade circa 40 minuten in de oven en verwijder dan het folie. Verhoog de oventemperatuur naar 200°C en braad nog 15 minuten verder, tot de rollade mooi bruin is. Laat afgedekt buiten de oven nog 10 minuten rusten. Snijd het vlees dan in plakken.
Stap 4
Giet de saus in een steelpan en verrijk deze naar smaak met een paar blokjes boter.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie565 kcal
- Eiwit52 g
- Koolhydraten14 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd16 g
